top of page

Michaëla

Al heel mijn leven ben ik geboeid door verhalen van anderen. Als kind zat ik altijd met mijn neus in de boeken, als volwassen vrouw bleef die interesse en wilde ik een positieve bijdrage leveren aan het levensverhaal van mensen. Dus ging ik klinische psychologie en neuropsychologie studeren. Afgestudeerd als midden twintiger voelde ik een verlangen naar meer kennis en levenservaringen alvorens als psycholoog aan de slag te gaan.

 

Yoga, 5ritmes dans, fietsreizen, natuur, vipassana meditatie en de vierjarige gestalt psychotherapie opleiding brachten de verdieping waar ik naar op zoek was. Het bracht me veel inzicht, zelfkennis en een doorvoeld gevoel met mijn lichaam.

Mijn vrouwenlichaam, het is een hele zoektocht geweest wat dit is voor mij, vrouw-zijn. Dezelfde zoektocht zie ik terug bij mijn cliënten. De onzekerheid over ons lichaam, het afgesneden zijn van ons bekken, de menstruatiecyclus als een last zien i.p.v. een kracht. Hetgeen rust gebracht heeft in mijn eigen lijf is een diepe connectie met mijn menstruatiecyclus.

 

Na de geboorte van mijn dochter kwamen de volgende prangende vragen naar boven: ‘In welke wereld wil ik dat mijn dochter opgroeit? En wat kan ik bijdragen?’ Het is zo belangrijk voor me dat ze opgroeit tot een zelfzekere vrouw die goed in haar vel zit. Dat ze haar vrouw-zijn volledig kan omarmen.

 

Sindsdien organiseer ik workshops voor meisjes en hun moeders over het thema menstruatie en lichaamspositiviteit. 

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk en ondersteun ik cliënten in het omarmen van hun levensverhaal. Naast mijn praktijk werk ik als docent aan de Thomas More hogeschool.

Opleidingen en bijscholingen:

  • Somatic attachment therapy (Embody lab)

  • Wild Power training (Red school)

  • Erotische overdracht en tegenoverdracht (bodymind opleidingen Rotterdam)

  • Facilitator training Fathers Celebrating Daughters

  • Facilitator training Celebration Day for Girls

  • Developmental somatic psychotherapy (Center for somatic studies, New York)

  • Psychotherapeutische opleiding gestalttherapie (IVC Kortrijk)

  • Master klinische psychologie (Ugent)

  • Master neuropsychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)

Inschrijvingsnummer psychologencommisie: 81211241

Visumnummer klinisch psycholoog: 275742

Lid van beroepsvereniging: NVAGT

WhatsApp Image 2020-01-15 at 14.23.30.jpeg

© Lotte Allisa

bottom of page