top of page
mandala-300x298.jpeg

Celebration Day for Girls™

Dag mooie vrouw

 

Hoe heb jij het begin van je puberteit ervaren? Hoe was het voor jou om de eerste keer je menstruatie te krijgen? Hoe voelde je je? Tegen wie heb je het verteld? Hoe werd er gereageerd? Voor velen van ons gaat deze periode gepaard met veel schaamte, angst en onzekerheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jonge meisjes die de menarche (eerste menstruatie) op een positieve manier benaderen en ervaren, een groter gevoel van eigenwaarde hebben. Ze hebben minder negatieve symptomen van hun maandelijkse cyclus en een positievere beleving van hun menstruatie.

 

Wens je je dochter zo’n positieve ervaring toe? Kom dan samen met haar naar Celebration Day for Girls!

 

Een Celebration Day for Girls is een workshop voor meisjes van 10-12 jaar en hun moeder/plusmoeder/pleegmoeder/... De workshop heeft als doel de schaamte weg te nemen over de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit en met name over het thema menstruatie. De emotionele band tussen moeder en dochter wordt tijdens deze dag versterkt.

 

Het is een dag vol leuke activiteiten, levendige gesprekken, vrouwenverhalen en een klein feestje om de magische drempel van puberteit en menarche te vieren. Zowel meisjes die hun maandstonden nog moeten krijgen als meisjes die het al hebben, zijn van harte welkom.

"Bedankt voor deze mooie dag, voor het delen van je wijsheid en alle mooie zorgen daarbovenop! Alles wat ik graag zelf had willen leren gaf je op deze dag. Een cadeau! Dank je wel!"
-mama Joke-

IMG_8138.jpg

De Celebration Day for Girls is opgedeeld in 3 delen:
 

  • 2u durende moedersessie: Ter voorbereiding van de Celebration Day for Girls komen de moeders samen tijdens de moedersessie. Dit op een avond voor de celebration day of in de ochtend van de celebration day zelf. De moeders zijn de grootste bron van steun voor hun dochters. Tijdens deze voorbereidende avond bespreken we de inhoud van de workshop, hopen en wensen voor de dag en worden ideeën aangereikt om de dochters te ondersteunen tijdens de adolescente jaren.
     

  • Celebration day ochtend sessie: Tijdens de Celebration Day for Girls zijn de meisjes samen in de ochtend (10 uur tot 13 uur). Dit is een ochtend vol leuke activiteiten en tegelijkertijd positieve info over de veranderingen in de puberteit en de maandstonden.
     

  • Celebration day middag sessie: Om 13.00 uur komen de moeders erbij, we lunchen gezellig samen. De rest van de middag staat in het teken van verbindende activiteiten tussen moeder en dochter. De dag eindigt rond 16.30 uur.
     

Prijs: Deze gehele Celebration day for Girls kost 125€ (voor moeder en dochter). We delen samen een potluck. Een sociaal tarief is altijd mogelijk, aarzel niet om dit te vragen.

 

Wil je graag deelnemen samen met je dochter? Zie hieronder de agenda voor data, locaties en inschrijfmogelijkheden. Deze workshop staat open voor alle vrouwen en vrouwelijke geïdentificeerde personen.


Als je zelf een groepje moeders en dochters weet die geïnteresseerd zijn, dan kom ik ook graag ter plaatse.

 

Celebration Day for Girls is ontworpen door Jane Bennet sinds 2000. Momenteel zijn er verspreid over de hele wereld facilitators. Als je graag samen met je dochter een filmpje bekijkt over de workshop, zie deze website: www.celebrationdayforgirls.com

Ik heb heel hard genoten, deze dag heeft veel steun gegeven hierover! Ik ga deze dag niet vergeten, bedankt!
-Lena 11 jaar-

Agenda

29 april 2023

Lier
 

Wil je er zelf eentje organiseren voor je dochter en haar vriendinnen, contacteer me gerust!

B86623E5-448A-400C-87F6-F0F6BD28C586_1_105_c.jpeg
bottom of page